Knihovna je otevřena

Deutsch einfach schmackhaft machen

24. 10. 2025 09:30 - 12:45
Červený kostel

Deutsch einfach schmackhaft machen

  • methodische Impulse und kulinarische Landeskunde

Im Fokus des Seminars stehen leicht durchführbare Aktivitäten, mit denen sie lustvoll Informationen rund um (österreichische) Kulinarik vermitteln können, die man aber auch problemlos mit anderen Themen kombinieren kann. So erweitern Sie Ihren Methodenschatz und können so für Abwechslung im Unterricht sorgen.
Wir probieren alles gemeinsam aus und begeben uns unter anderem auf Spurensuche nach der echten Sachertorte und einer berühmten Wurst, die weltweit bekannt ist. Haben Sie Appetit bekommen? Dann melden Sie sich an! 

Nemáte chuť na němčinu?

Metodické a kulinářské podněty pro výuku reálií v hodinách německého jazyka

Na semináři se soustředíme na snadno proveditelné aktivity, které se vztahují k rakouským reáliím z tematického okruhu stravování neboli jídla a pití. Zároveň lze propojovat tyto aktivity i s jinými tematickými okruhy, mají tedy široké využití.  V neposlední řadě obohatí Váš metodický repertoár a přispějí k pestrému vyučování.

Společně toho hodně vyzkoušíme a vydáme se po stopách Sachertorte nebo světoznámé klobásy. Už jste dostali chuť? Tak se přihlaste!

Mag. Lukas Mayrhofer

Studoval německou filologii, divadelní vědu a romanistiku na Vídeňské univerzitě, studium dokončil v roce 1999. rodilý mluvčí. Vyučuje na Fachhochschule Wien jako lektor němčiny pro cizince

Ped. praxe:

1999 – současnost – lektor německého jazyka a lektor vzdělávání pedagogů pro němčinu jako cizí jazyk a němčinu jako druhý jazyk

Další činnosti:

  • autorská činnost (spoluautor učebnice pro pokročilé Vielfalt a dalších výukových materiálů nakladatelství Hueber)
  • organizace vzdělávání dospělých
  • referent vzdělávání v oddělení „Kultura a jazyk“ (Kultur und Sprache) rakouského ministerstva školství

Registrace do 20.10 zde: 
https://www.hueber.de/cz/seminare