Traffic analysis

Vědecká knihovna Olomouc
Vědecká knihovna Olomouc
Česky English Deutsch

Milan Kundera

Vědecká knihovna v Olomouci kundera(Bezručova 2, 1. patro)
13. února - 6. března 2004

Výstava je doprovodnou akcí knižního veletrhu Libri 2004.

Milan Kundera
  • narozen 1.4.1929 v Brně
  • gymnázium (1848)
  • semestry na FF UK Praha (literární věda a estetika)
  • studium hudební skladby u prof.Kaprála
  • absolvování Filmové fakulty AMU Praha - filmová režie, scenáristika (1952)
  • asistent (dějiny literatury) na FF AMU
  • 1964 docentem na FF AMU
  • první báseň otištěna v mladoboleslavském časopise Mladé archy (1946)
  • psal do Kulturní politiky, Nového života, Literárních novin, Hostu do domu, Plamenu, Kultury, Kulturní tvorby, Orientace, Literárních listů, Listů atd.
  • dvakrát vyloučen z KSČ
  • 1970 ztratil zaměstnání
  • 1975 hostujícím profesorem na univerzitě v Rennes (Francie), potom výuka na École des Hautes Études v Paříži
  • 1979 zbaven státního občanství
  • 1981 obdržel občanství francouzské
  • nyní trvale žije a tvoří ve Francii
  • dvakrát ženatý, nyní manželka Věra
  • nositel mnoha literárních ocenění
  • v ČR jej zastupuje brněnské nakladatelství Atlantis
  • žije v Paříži

Výběrová bibliografie
  • Člověk zahrada širá (1955)
  • Monology (1957)
  • Umění románu (1960)
  • Majitelé klíčů (1963)
  • Směšné lásky (1963)
  • Druhý sešit směšných lásek (1965)
  • Třetí sešit směšných lásek (1968)
  • Žert (1967)
  • Dvě uši dvě svatby (1968)
  • Jakub a jeho pán (franc., 1981)
  • Život je jinde (Toronto 1979)
  • Valčík na rozloučenou (Toronto 1979)
  • Kniha smíchu a zapomnění (Toronto 1981)
  • Nesnesitelná lehkost bytí (Toronto 1985)
  • Umění románu - L´art du roman (franc., 1986)
  • Nesmrtelnost - L´immortalité (franc., 1990)
  • Les testaments trahis (franc., 1993)
  • Pomalost - Le Lenteur (franc., 1995)
  • Identita - L´identité (franc., 1997)
  • Neznalost/Nevědomost -L´ignorance (franc., 2000)

Další informace na http://www.kundera.de/.

Aktualizováno: 08.01.2013
Redaktor: Ivana Mutnianová
Pošli e-mailem
Trvalý odkaz


Vědecká knihovna Olomouc, ­ ­­­­­­­ ­Bezručova 659/2 ­Olomouc 9, 779 11­­­ tel.  +420-585 205 300 e-mail: vkol@vkol.cz   Otevírací doba: Po - Pá 8:30 - 19:00 So 9:00 - 13:00* Ne zavřeno   *MVS a studovna vázaných novin - zavřeno   17. 11. 2018 zavřeno ID datové schránky­­: yswjrie  
Vědecká knihovna v Olomouci je příspěvkovou organizací zřízenou a financovanou Olomouckým krajem
Tvorba www stránek © Winternet 2008 - 2018
Aktualizováno: 14.11.2018 14:51
TOPlist